Esther Go, ouderbegeleider en mindfulness trainer

Ouderbegeleider, mindfulness trainer, pedagoog

Esther Go

Naar mensen luisteren, ze ondersteunen en verder helpen... het zit al in me zolang  ik me kan herinneren. Vriendinnetjes vertelden me over hun liefdesverdriet om vervolgens weer hoopvol verder te gaan. En nog steeds delen mensen spontaan hun zorgen met mij. Dat is fijn, want ik word blij als ik anderen verder kan helpen.

 

Toen ik als gastouder werkte was één van de peuters die bij mij kwam opvallend anders dan de anderen. Hij keek me nooit recht aan, hield vast aan één specifieke drinkbeker en maakte puzzels ‘op de kop’, met de plaatjes naar beneden. Ook speelde hij vaak alleen. Zijn ouders maakten zich hier zorgen over en ik wilde ze verder te helpen, maar voelde me onthand omdat ik te weinig kennis en ervaring had. Uiteraard heb ik de ouders doorverwezen naar instanties die ze op een goede manier verder hebben geholpen. Wat deze ervaring met mij deed is dat het me stimuleerde om Pedagogiek te gaan studeren.

 

Verborgen diagnoses

Daarna heb ik jarenlang kinderen en jongeren met ADHD en autisme in de thuissituatie begeleid. Wat mij daarin met name fascineerde is hoe verborgen deze diagnoses kunnen zijn en het maakte mij verdrietig hoe destructief de uitwerking soms is.

 

Wat ik heb gemerkt is dat als ouders beter in staat zijn dóór het gedrag van hun kind heen te kijken en zien wanneer bepaald gedrag onwil is en wanneer er sprake is van onmacht, er meer rust komt voor alle partijen. Dan voelen zowel de kinderen als de ouders zich zekerder en meer ontspannen.

“Esther heeft mij zoveel geleerd over pdd-nos dat ik mijn zoon veel beter begrijp. Ik kan nu beter met hem omgaan en dat geeft rust.”

Aandacht werkt

Meditatie en mindfulness hebben sinds een aantal jaren mijn interesse. Het brengt mij momenten van intens genieten met mijn gezin en meer aandacht tijdens het werk. Het geeft mij energie en tegelijkertijd rust in mijn hoofd en het zorgt ervoor dat ik dingen die minder fijn zijn beter kan accepteren. Kortom, ik ben er een blijer mens van geworden! Na de zomer van 2015 heb ik de Mindful Parenting opleiding afgerond bij de UVA in Amsterdam en kan ik jou helpen een blijere ouder te worden. Ik bied zowel individuele en als groepsgerichte cursussen aan.

 

Ik ontmoet je graag in een persoonlijk gesprek.

 

 

 

 

 

- Even gehoord worden -