GO Begeleiding

Een stabiele leefomgeving... steeds weer kwam ik, Esther Go daarop uit in de jaren dat ik kinderen en jongeren met ADHD en autisme begeleidde. Opgroeien in de relatieve rust van een begripvol en evenwichtig gezin zorgt ervoor dat kinderen en jongeren vol vertrouwen kunnen uitgroeien tot wie ze zijn. Om dit te bereiken moet je terug naar de basis: de ouders. Zij zijn immers degenen die de benodigde veiligheid kunnen bieden. Zij zijn het fundament waarop verder gebouwd kan worden. Met die gedachte ben ik in 2015 GO Begeleiding gestart. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ondersteunen van ouders met kinderen met ADHD of autisme, zodat zij vooral weer kunnen genieten van het gezinsleven.

 

 

Door het gedrag heen kijken

Opvoeden en de rust bewaren, dat is voor elke ouder een uitdaging. Ouders met een kind dat de diagnose ADHD of autisme heeft gekregen kunnen minder afgaan op hun intuïtie en eigen ervaring en staan daardoor logischerwijs voor een nog grotere uitdaging.

Opvoeden wordt makkelijker als je weet waar het negatieve gedrag van jouw zoon of dochter vandaan komt en je begrijpt dat ook jouw eigen houding zorgt voor een (tegen)reactie.

 

GO Begeleiding leert je om dóór het gedrag van je kind heen te kijken en er op een constructieve manier mee om te gaan. We leren je om de oorzaak van het gedrag te herkennen, te snappen waarom je kind reageert zoals hij of zij doet. Als je werkelijk begrijpt wat ADHD of autisme voor jouw kind betekent, kun je negatieve situaties voorkomen en zal de omgang met je zoon of dochter er uiteindelijk met sprongen op vooruit gaan.

 

 

adhd autisme | GO Begeleiding

Mindful Parenting

Soms blijkt het toch nog lastig om tips en adviezen concreet uit te voeren. Je  wéét wat de diagnose van je kind inhoudt. Je wéét hoe je anders op je kind moet reageren om stress te voorkómen. En toch, dit ook toepassen op het moment dat het nodig is, is niet zo 123 gedaan.

 

Achteraf weet je meestal wel hoe je dingen anders had moeten aanpakken, maar op het moment zelf lukt dat vaak niet. Omdat jouw eigen verdriet of frustratie in de weg zit, of omdat het moeilijk is om bestaande negatieve reactiepatronen te doorbreken, of omdat het gewoon lastig is om te accepteren dat jouw kind anders is en het opvoeden nu eenmaal niet van een leien dakje gaat...

 

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom het lastiger blijkt dan vooraf bedacht om dingen anders aan te pakken.

Mindfulness kan dan helpend zijn.

 

 

 

 

 

Ondersteuning wanneer jij daar behoefte aan hebt, óók nazorg online

Loop je tegen onbegrip aan op school, op de sportclub of op andere plaatsen? Ook dan kan GO Begeleiding je de ondersteuning geven waar je verder mee komt. Met de e-coaching mogelijkheden die GO Begeleiding biedt is het mogelijk om snel en direct contact te hebben met iemand die jullie kent en bij acute problemen mee kan denken en waar nodig bij kan sturen. Ook al is de reguliere begeleiding afgerond.

 

Elke begeleiding is erop gericht dat jij zelfverzekerder, met meer rust en vol vertrouwen de opvoeding van jouw kind weer zelf aan kunt. Jouw kwaliteiten en goede bedoelingen zijn daarin altijd het uitgangspunt.

Wat krijg je bij GO Begeleiding?

Duidelijkheid; waarom doet mijn kind zoals het doet?

Handvaten; wat kan ik doen zodat het beter gaat?

Steun; iemand die met je meedenkt in oplossingen, regelzaken uit handen neemt, dingen voor je uitzoekt, meegaat naar (lastige) gesprekken en vooral luistert naar jóu!

Vergoeding is waarschijnlijk (deels) mogelijk via een persoonsgebonden budget, het sociale wijkteam uit jouw gemeente kan je hier meer over vertellen. Woon je in de gemeente West Maas en Waal, dan heb je een verwijzing nodig van VraagWijzer en is de vergoeding volledig.

Neem contact op met GO Begeleiding voor meer informatie.

 

 

"De ruzies tussen mij en mijn zoon zijn enorm verminderd"

“Ik kwam er achter dat het geen onwil was van mijn zoon, maar onkunde."

- Het zou fijn zijn als er iemand was die ons begrijpt -