Het juiste doen op het juiste moment

GO Begeleiding biedt tevens Mindful Parenting cursussen aan. Een mindfulness cursus die specifiek is ontwikkeld voor ouders die stress ervaren in de opvoeding van hun kind met ADHD of autisme. We gaan daarbij vooral praktisch te werk. We leren je hoe je er op een betrekkelijk eenvoudige manier voor kan zorgen dat je minder reageert vanuit automatische patronen.

 

Mindful Parenting zet je aan tot een andere manier van leven. Je opmerkzaamheid wordt getraind, wat resulteert in een blijvende verandering in de manier waarop je in je leven staat. Het is dus zeker geen trucje dat je even aangeleerd krijgt. Stressvolle situaties zullen zich blijven voordoen, maar je zult er minder last van hebben en je zult ze niet meer verergeren. Je leert om even een momentje emotioneel afstand te nemen voordat je reageert, hierdoor zul je in staat zijn om het juiste te doen op het juiste moment. Om eindelijk te doen wat je heus wel weet. Om geen spijt achteraf meer te hebben.. Kalmte en rust is het resultaat.

 

Recente studies laten positieve resultaten zien: kinderen laten een afname zien van depressie, angsten en agressie, de ouderlijke stress neemt af, ouders slapen beter en genieten meer van hun kinderen omdat ze zich minder als politie agent hoeven op te stellen.

Mindful Parenting voor ouders met kinderen met autisme en ADHD
Informatie Mindful Parenting

 

 

 

 

 

 

 

 

JA, IK MELD ME AAN

Agenda
- Go Mindful -

8 weekse Mindful Parenting cursus

Locatie

  • Boven-Leeuwen Korenbloemstraat 75
    Centrum de Korenbloem

 

De groepsgrootte is tussen de 4 en 10 personen

 

Kosten

€425,- per persoon


Dit is inclusief:

  • 8 weken x 2,5 uur cursus
  • Officieel werkboek Mindful Ouderschap (Bögels en Restifo)
  • Wekelijkse hand-outs
  • Geluidsbestanden
  • Koffie en thee
  • Stiltedag (à € 45,-)

 

Woon je in de gemeente West Maas en Waal of Neder Betuwe dan kom je wellicht in aanmerking voor volledige vergoeding. In andere gemeenten bestaan er mogelijkheden om Mindful Parenting te financieren vanuit een persoonsgebonden budget (pgb).
Ook vergoeden sommige zorgverzekeraars Mindfulness.

Gespreid betalen is altijd mogelijk.
Neem contact op voor meer informatie.

 

Stiltedagen

opfrissend & verdiepend

Door te mediteren ben ik rustiger, kan ik beter luisteren en kan ik goed communiceren met mijn kind. De rust en ontspanning die ik nu ervaar zorgen ervoor dat ik beter functioneer.

Iedere twee maanden organiseert GO Begeleiding stiltedagen op zondag. Deze zijn toegankelijk voor iedereen. Enige ervaring met mediteren is aan te bevelen. De dag bestaat uit diverse geleide mindfulness-oefeningen en er wordt de hele dag niet gesproken, ook niet tijdens de lunch.


Kosten

€ 45,- per persoon  (inclusief lunch).

 

 

 

Like ons ook op Facebook.

Trainers

Esther Go

Esther (moeder, pedagoog - Hogeschool InHolland Amsterdam) heeft jarenlange ervaring in het werken met kinderen met ASS en ADHD en hun ouders die vastlopen in het ouderschap en de opvoeding. Sinds 2015 doet zij dit binnen haar eigen praktijk GO Begeleiding.

Artikel: Mindful Parenting door Esther Go

Hedwig Smit

Hedwig (orthopedagoog - Radboud Universiteit Nijmegen) begon haar loopbaan als gezinsbehandelaar Families First bij een jeugdzorginstelling. Daarna werkte ze als thuisbegeleider voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met ASS-problematiek, ADHD en ODD. Tegenwoordig werkt zij als gedragswetenschapper en gezinstherapeut in een polikliniek voor kinderen en jongeren met ernstige gedragsproblemen.

 

Beiden zijn opgeleid tot trainer door de grondleggers van Mindful Parenting: prof. dr. Susan Bögels en drs. Joke Hellemans aan de UvA Minds You in Amsterdam. De cursus is gebaseerd op de MBSR van Jon Kabat-Zinn. Het breidt deze uit naar het complexe terrein van gezinsinteracties en de bijzondere uitdagingen die het opvoeden van kinderen met een psychiatrische diagnose meebrengt.

 

Artikel: Mindful Parenting, een andere kijk op de opvoeding

 

 

 

 

 

 

- Kon ik maar eens rustig blijven... -